Alle beschikbare kaartjes voor Glastonbury 2014, dat komend jaar gehouden gaat worden van 25 tot 29 juni, zijn binnen recordtijd over de toonbank gegaan. Ruim 1 miljoen mensen hadden zich geregistreerd voor het evenement, de 120.000 tickets waren binnen een kleine 1,5 uur uitverkocht. De organisatie liet weten wederom verrast te zijn door het aantal mensen die de hoop hebben om naar het festival te komen, en dat het hun spijt dat ze veel mensen hebben moeten teleurstellen.

“We hebben uit alle macht geprobeerd om de kaartverkoop zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, maar toen de vraag groter werd dan het aanbod was het onvermijdelijk dat er een aantal mensen pech hadden”, aldus organisatoren Michael en Emily Eavis. Tijdens het eerste half uur van de voorverkoop waren er technische problemen. Via twitter liet een woordvoerder van See Tickets weten dat er 3000 kaarten per minuut over de toonbank gingen.

Begin september liet Glastonbury-baas Michael Eavis weten dat de headliners voor 2014 acts zullen zijn die nog niet eerder op het festival hebben gespeeld. “Het zullen drie bands zijn die nog niet eerder op het festival gespeeld hebben, dat is belangrijk”, aldus Eavis. “Er zijn niet veel bands meer over die nog niet op het podium van Glastonbury hebben gestaan, ik heb geprobeerd om de bands die nog op mijn verlanglijstje staan te overtuigen, ik denk dat het met deze drie wel gelukt is”.

Een week na editie 2013 gingen de geruchten voor editie al in de rondte. De Britse website eFestivals wist al te melden dat Fleetwood Mac, Depeche Mode, en Elbow de favorieten zijn om als headliners op Glastonbury 2014 te staan. “Of Fleetwood Mac en Depeche Mode op Glastonbury 2014 zullen staan is nog niet met zekerheid te zeggen, dit omdat er nog geen contracten zijn ondertekend en vaak in de aanloop naar het festival er nog een en ander wijzigd. Wel zijn we er zeker van dat Elbow, Fleetwood Mac, en Depeche Mode de drie bands zijn waar Michael Eavis een aantal maanden geleden naar refereerde toen hij vertelde dat hij de headliners voor 2014 al in zijn hoofd had zitten”, aldus eFestivals.

Deel: