Dave Davies – Kinks gitarist/oprichter en solo artiest – betreedt een restaurant in Manhattan, totaal niet lijkende op de Britse rock royalty die hij is. Hij draagt een zwart hoedje en een felroze sjaal, hij geeft een ferme handdruk en toont een brede glimlach. Niets wijst erop dat negen jaar geleden, na een zware beroerte, het erop leek dat hij nooit meer gitaar zou spelen.

Eerder dit jaar speelde Davies in een paar Amerikaanse, kleine clubs ter promotie van zijn nieuwe album ‘I Will Be Me’. Deze optredens waren de eerste shows sinds zijn beroerte, ze gingen zo goed dat hij komende novembermaand een tournee heeft geboekt. Ook nam hij tesamen met zijn zoons nieuwe muziek op, is hij bezig met een musical, en een biografie over de Kinks. En… praat hij ook over een mogelijke Kinks reunie.

Davies heeft zich niet meer zo gelukkig gevoeld sinds zijn beroerte, en de reden daarvoor is dat er iemand achter hem aanloopt met een camera in zijn hand. Ze is een 44 jaar jonge freelance schrijfster, Rebecca Wilson. Hij huurde haar in om teksten te schrijven voor zijn nieuwe album. Het duo gaat nu ruim een jaar met elkaar om (Dave weet niet meer precies hoelang), en hij is smoorverliefd op haar.

Deel: