FIFA 14 heeft dit jaar ook een Nederlandse sound, De Nijmeegse band De Staat is met hun song ‘Down Town’ van hun nieuwe album I-CON te horen in de populaire voetbalgame. De bandleden van De Staat zijn erg enthousiast: “Tijdens de opnames van ons nieuwe album I_CON speelden we tussendoor regelmatig FIFA tegen elkaar. Het is voor ons extreem cool dat we onze opnames nu in deze game terug gaan horen. De cirkel is rond en gaan we bij onze vrienden punten scoren. Een vriend verslaan in een potje FIFA voelt geweldig, maar als daarna ook nog je eigen nummer begint te spelen is de overwinning compleet”.

Artwork_160839De Staat debuteerde in 2009 met Wait for Evolution en stond daarna in korte tijd al op de grotere podia en festivals zoals Lowlands en Pinkpop, maar ook internationaal op festivals als Sziget en Glastonbury (UK). Het album werd bekroond met diverse awards, en zowel in 2011 als in 2012 ontving de band de 3FM Award voor Best Alternative Act. Het tweede album Machinery verscheen in 2011. De Staat speelde wederom in zalen en op festivals in heel Europa, met een speciaal voor hen gebouwde machine die fungeerde als extra instrument tijdens de liveshows. De Staat heeft onlangs hun nieuwe album gepresenteerd en vanaf deze maand gaan ze ook weer op tour. De kick-off is in hometown Nijmegen met twee shows in Doornroosje.

Deel: