De Mercury Prize is een jaarlijks gehouden award uitreiking waarbij er awards worden toegekend aan het beste Britse- en Ierse album. Vorig jaar nam Alt-J de award mee naar huis, eerdere winnaars zijn onder andere The xx, Arctic Monkeys, Pulp, PJ Harvey, Portishead, Primal Scream, Badly Drawn Boy, en Antony and the Johnsons. Gisteren zijn de genomineerden voor 2013 bekend gemaakt, kanshebbers zijn David Bowie’s ‘The Next Day’, Arctic Monkeys’ ‘AM’, James Blake’s ‘Overgrown’, Disclosure’s ‘Settle’, Savages’ ‘Silence Yourself’, Foals’ ‘Holy Fire’, Jon Hopkins’ ‘Immunity’, en Laura Marling’s ‘Once I Was an Eagle’. De winnaar wordt op 30 oktober bekend gemaakt, tesamen met de titel en de award mag de winnaar £20,000 mee naar huis nemen.

De genomineerden:

David Bowie – ‘The Next Day’
Arctic Monkeys – ‘AM’
James Blake – ‘Overgrown’
Disclosure – ‘Settle’
Savages – ‘Silence Yourself’
Foals – ‘Holy Fire’
Laura Marling – ‘Once I Was an Eagle’
Jon Hopkins – ‘Immunity’
Laura Mvula – ‘Sing to the Moon’
Villagers – ‘Awayland’
Jake Bugg – ‘Jake Bugg’
Rudimental – ‘Home’

Deel: