De populaire Nederlandse symfonische rockband Epica waagt de sprong naar de bioscoop. In november wordt in Nederland, Duitsland, Mexico, Colombia en Brazilië de spraakmakende ‘Retrospect Show’ in een aantal bioscopen vertoond, die het zestal op 23 maart van dit jaar ter gelegenheid van zijn tienjarige jubileum gaf samen met het 70-koppig Hongaarse ‘Extended Reményi Ede’ kamerorkest en het ‘Miskolc National Theatre’ koor. Dit unieke en ruim op voorhand uitverkochte evenement trok maar liefst 4500 fans, waarvan er meer dan 2000 vanuit het buitenland naar Nederland kwamen. Daarnaast zagen nog eens duizenden fans de show simultaan en in real time op Internet.

De show werd met tien HD-camera’s opgenomen en komt nu op 8 november onder de titel ‘RetrospectEpica CD-DVD 'Retrospect' 10th Anniversary’ uit via Nuclear Blast Records op zowel 2DVD/3CD als op 2Blu-ray/3CD. Ter gelegenheid hiervan zijn er wereldwijd een aantal exclusieve bioscooppremières georganiseerd waarbij de show integraal vertoond wordt. Op deze manier kunnen fans die ‘Retrospect’ eerder niet konden bijwonen het audiovisuele spektakel alsnog beleven alsof ze er zelf bij waren. Regisseur Marcel de Vré zorgde ervoor dat alle elementen van dit concert haarfijn in beeld gebracht werden, zodat de kijker het gevoel heeft dat hij vóór het podium staat te kijken.

Voorstellingen worden vertoond in Nederland, Duitsland, Mexico, Colombia en Brazilië. In Nederland zal de exclusieve première op 7 november plaatsvinden in Service Bioscoop Zien in Eindhoven. Epica is tijdens deze exclusieve NL première aanwezig.  De voorverkoop is reeds begonnen.

Deel: