VanMorrisonMoondanceExpandedCoverOp 18 oktober a.s. verschijnt het legendarische album ‘Moondance’ van de Noord-Ierse Van Morrison in drie volledig geremasterde en uitgebreide edities. Het album verscheen voor het eerst in 1970 en werd geproduceerd door Lewis Mereinstein en Van Morrison zelf. Moondance was destijds het 3e soloalbum van Van Morrison. Door de heruitgave van ‘Moondance’ hebben de fans de mogelijkheid om het album op een geheel nieuwe manier te ervaren. De nieuwe deluxe uitgave bevat maar liefst 50 niet eerder verschenen tracks verdeeld over drie CD’s.

Onder andere studio outtakes van fan favourites zoals ‘Caravan’, ‘Moondance’ en ‘Into The Mystic’ zijn terug te vinden, plus verscheidene takes en een final mix van de track ‘I Shall Sing’. De blu-ray disc in deze uitgave bevat het originele album op zeer hoge geluidskwaliteit (high-resolution 48K 24 bit PCM stereo en DTS-HD Master Audio 5.1 surround sound audio – geen video/beeld); voor de ware audio puristen is deze uitgave een genot om naar te luisteren. De expanded uitgave bevat het originele album op de eerste disc en het beste verzameld van de deluxe editie op de tweede schijf (allemaal nieuw materiaal). De remastered uitgave bevat het originele album volledig opnieuw gemastered op één CD.

In de herfst van 1969 ging Van Morrison de studio in om ‘Moondance’ op te nemen. Het album zou een jaar later zijn grote commerciële doorbraak worden en ook één van de meest geliefde albums allertijden, met voor iedereen bekende songs als ‘Crazy Love’, ‘And It Stoned Me’ en ‘Brown Eyed Girl’. ‘Moondance’ staat op #65 in de lijst van Rolling Stone Magazine Top 500 albums aller tijden.

Deel: