Kralingen monumentHet Holland Popfestival – beter bekend als het Kralingen Popfestival – vond plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni 1970. Het festival is de geschiedenis ingegaan als de Nederlandse reactie op het Amerikaanse Woodstockfestival, dat gehouden werd in 1969. Op het Kralingen Popfestival stonden een flink aantal legendarisch geworden artiesten waaronder Jefferson Airplane, Santana, Canned Heat, The Byrds, Al Stewart, Supersister, Mungo Jerry, Soft Machine, en Pink Floyd, die het festival in 1970 afsloot. Voor Nederland gaven onder andere Focus en Ekseption een optreden.

21 september aanstaande wordt er op nagenoeg dezelfde lokatie waar het festival plaatsvond een momument onthult. De afgelopen jaren hebben de gemeente Rotterdam, Berry Visser (Mojo Concerts) en George Knap (Stichting Kralingen) zich sterk gemaakt om een momument ter nagedachtenis aan het legendarische Kralingen Pop Festival te realiseren. Niemand minder dan Pink Project zal op die dag een concert geven. De toegang is gratis!

Programma 21 september:

17:00 uur: Openingswoorden door Lex Harding
17:05 uur: Onthulling van het momument
17:20 uur: Optreden coverband K’bam
18:20 uur: Change over DJ Bootsy Paul
18:45 uur: Optreden The Kik
19:45 uur: Change over DJ Bootsy Paul
20:10 uur: Optreden HeavyLight
21:10 uur: Polygoon journaal overzicht 1970
21:13 uur: Act ‘Toen was geluk heel gewoon’ (Sjoerd Pleijsier en Ids van der Krieke)
21:20 uur: Vertoning trailer ‘Lost Footage’ (documentaire over Holland Popfestival 1970)
21:25 uur: Fragmenten film ‘Stamping Ground’ (Jason Pohland en George Sluizer)
22:15 uur: Optreden Pink Project
23:00 uur: Einde

Deel: