Grainne Duffy is een Ierse Blues zangeres/gitariste die in haar thuisland, maar ook in Engeland, al een paar jaar aan de weg timmert. Zo bracht ze in 2007 al het album ‘Out Of The Dark’ uit dat destijds zeer goed werd ontvangen. Zo goed zelfs dat ze er in 2008 een invitatie van het grote Glastonbury Festival aan overhield om daar 3 dagen te komen spelen. Vorig jaar bracht ze in de UK en Ierland haar 2e album, ‘Test Of Time’, uit dat nu, een jaar later, ook in Europa wordt uitgebracht.

Het album de eerste keer beluisterend vroeg ik me af of ze inderdaad wel een bluesartieste is.grainne2 Mij komt het allemaal een beetje te veel country over. Een Bonny Raitt achtige stem met een country snik. Een echt bluesnummer komt er dan ook niet voor op deze plaat. Toch zegt ze zelf dat ze van de blues is. In een interview zegt ze namelijk: “Mijn hart voelt thuis met de blues. Het past bij mijn persoonlijkheid . Trouwens , het mooie van de blues is dat een beetje van alles heeft, waaronder rock en country”.

En dat is dus precies wat ik blijf terug horen in dit album. Opener ‘Everday’doet mij denken aan Rascal Flatts, ‘Let Me In’is een countryrock nummer terwijl ‘What More Can I Do’ een volbloed countrynummer is, compleet met pedalsteel. Met ‘Don’t You Remember’hebben we een soulnummer op de schijf staan en ‘Sweet Sweet Baby’ heeft een lekker reggae ritme.

Over alles zit ergens wel een klein bluessausje maar een bluesplaat? Nee! Neemt niet weg dat het allemaal best wel lekker klinkt. Het luistert prettig weg en het verveelt ook nergens. Daarom krijgt deze schijf van mij ook gewoon een dikke voldoende. (eigen beheer) (7/10)

Deel: