Op 14 september vindt het heetste festival van Nederland plaats, Dutch Chili Fest. Een feest rondom hete pepers. Met een hoop proeverijen, cook-offs en uiteraard verkoeling in de vorm van bier is dit een uiterst geschikt feestje voor mannen en -laten we vooral niet discrimineren- vrouwen met een flink stel ballen. Om de hitte nog meer op te voeren zal Tenement Kids het podium betreden, zeven man en vrouw sterk en ook BZB is live te horen en zien. Tussen de optredens door staan de mannen van Black Bottle Riot achter de draaitafels om hun favoriete hete tracks te draaien. Ook het Suburban Sleazy Listening DJ Team is van de partij.

Het Dutch Chili Fest is gratis toegankelijk  en wordtgehouden op 14 september in het Klokgebouw in Eindhoven van 12.00 – 23.00 uur. Op de Dutch Chili Fest markt vind je alles, maar dan ook alles dat met pittig eten te maken heeft. Diverse stands verkopen pepers, hot sauce, sambals en meer pittige ingrediënten. Ook ruil je pepers en peperzaden met andere liefhebbers. Wil je kennis maken met de wereld van de peper? In de meeste stands kun je gratis proeven van de verschillende pepers en sauzen.

De Brabantse Folkrockband BZB brengt een wel heel bijzonder product op de markt. De Volkelnaren presenteren op 14 september 2013 namelijk hun eigen pikante chilisaus op het Eindhovense peperfestival Dutch Chili Fest. De Verrekkes Hete Saus maakt zijn naam naar verluidt meer dan waar en is voor het eerst te koop na het optreden dat de band op het gratis toegankelijke evenement doet. Speciaal voor de lancering hebben de zeven rockers een gelijknamig nummer en verschillende reclame filmpjes opgenomen.

Deel: