De single Klaar voor de Start is de titelsong van het nieuwe 34e album van Kinderen voor Kinderen dat op 27 september verschijnt. Het nummer is geschreven door de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon (o.a. Dolfje Weerwolfje, de Griezelbus, Foeksia de Miniheks) en muziekproducer Tjeerd P. Oosterhuis. Ook het succesvolle lied van de Koningsspelen 2013 Bewegen is Gezond staat op deze CD. Het album heeft verder bijdragen van o.a. Jandino Asporaat, Leonie Meijer, Leona Philippo en Sabrina Starke.

Alle tracks van de CD zijn geproduceerd en gearrangeerd door Tjeerd P. Oosterhuis; koordirigent is Jorge Verkroost en de choreografie is in handen van Lucia Marthas.

De clip van Klaar voor de Start, vanaf 30 augustus te bekijken op www.kinderenvoorkinderen.nl , is (grotendeels) opgenomen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Paul van Loon en de sporters Femke Heemskerk, Tycho en Vincent Muda en Marlou van Rhijn spelen een leuke én sportieve rol in deze clip!

De titel van de CD sluit, net als vorig jaar, aan bij het thema van de Kinderboekenweek van CPNB (2 t/m 13 oktober). Na het grote succes van CD33 Hallo Wereld (platina CD en nummer 1 notering) zijn de verwachtingen van Klaar voor de Start hooggespannen.

Spring mee op Klaar voor de Start met SpringSprong
Met de iPhone in de hand meespringen op het ritme van Klaar voor de Start: dat kan met SpringSprong, de app van Kinderen voor Kinderen. Uniek is dat de telefoon registreert of de sprongen goed worden uitgevoerd: daarmee zijn punten te verdienen. Het spel kent drie niveaus en kan alleen maar ook met twee of meer personen gespeeld worden. Dat maakt SpringSprong tot een actief, leuk en swingend spel.

Binnenkort zullen meer hits van Kinderen voor Kinderen aan de app worden toegevoegd. Voorlopig kent de app alleen een versie voor iPhone. SpringSprong kan vanaf 29 augustus worden gedownload in de app-store.

Deel: