24 augustus 1948 werd Jean-Michel Jarre geboren in Lyon als zoon van de Franse filmmuziekschrijver Maurice Jarre, die muziek schreef voor onder anderen ‘Lawrence of Arabia’, ‘The Longest Day’, ‘Doctor Zhivago’, ‘Dead Poets Society’ en ‘Ghost’. Al snel bleek dat Jean-Michel het muzikale talent van zijn vader had gëërft, want de jonge Jarre groeide al snel uit tot een ware synthesiser-virtuoos, die samen met onder anderen Vangelis, Kraftwerk en Kitaro wordt gezien als pionier in de electronische muziek. Hoewel Jarre al in 1968 begon met het maken van muziek, brak hij pas in 1977 door, met zij spraakmakende ‘Oxygène’.

In 1983 liet hij slechts één exemplaar persen van zijn album ‘Music for Supermarkets’ en vernietigde vervolgens de mastertape. Het album werd op Radio Luxembourg integraal uitgezonden en de LP werd daarna bij veilinghuis Hôtel Drouot in Parijs geveild voor het goede doel. ‘Music for Supermarkets’ geldt daardoor als heet meest zeldzame album dat bestaat, destijds geveild voor een bedrag van omgerekend €10.500 aan ene M. Gerard. Ondanks de zelfzaamheid bestaan van de radioopname natuurlijk enkele bootlegs, helaas niet allemaal van goede kwaliteit…

http://www.youtube.com/watch?v=FXOFXy6s5vg

Deel: