Nine Inch Nails’ frontman Trent Reznor heeft onlangs tijdens een openhartig interview laten weten dat toen hij samen met David Bowie op tournee was, hij aan de iconische ster advies heeft gevraagd om van de drugs af te komen. Reznor, nu van de drugs af en vader van twee jonge zoons, bekende dat hij in een periode van zelfvernietiging zat toen in 1994 de Nine Inch Nails op tournee waren ter promotie van hun album ‘The Downward Spiral’. Het nieuwe album van Nine Inch Nails, ‘Hesitation Marks’, is een weerspiegeling van Reznor’s gemoedstoestand toendertijd.

Reznor vertelde: “Het album ‘Downward Spiral’ voelde alsof ik een bodemloze put van woede en zelfhaat in me had, ik moest op een of andere manier een uitdaging vinden anders zou ik ontploffen. Ik dacht dat ik er wel doorheen zou komen door me volledig toe te leggen in de muziek, op het podium staan en emoties richting het publiek schreeuwen maar na een tijdje hielp dat ook niet meer. Andere dingen als drugs en alcohol hielpen wel. Op een gegeven moment vroeg ik David Bowie om advies. Ik herinner me dat toen we op tournee waren met Bowie en ik in de greep van de drugs zat, hij net van die verslaving af was en een goed huwelijk had. Ik zat aan de piek van mijn verslaving, Bowie zag ik als een soort van mentor, grote broer, vriend, hij gaf me een goed advies.

Het nieuwe album ‘Hesitation Marks’, dat vanaf 3 september in de winkels ligt, geeft het proces weer van herstel en zelfbewustzijn. “Ik ben blij dat ik me niet meer zo voel. Ik heb geleerd om te herkennen, gedwongen door het proces van herstel, dat ik op een bepaalde manier verkeerd ben “bedraad”. De depressie waar ik in zat is voor het grootste deel uitgeschakeld. De wanhoop, eenzaamheid, woede, het isolement en het-er-niet-bij-horen aspect zit nog steeds in mij, maar ik kan het nu vertalen naar wie ik nu ben en hoe ik me nu voel. Gelukkig is alles nu meer onder controle”.

Op Nine Inch Nails’ nieuwe album ‘Hesitation Marks’ – de opvolger van ‘The Slip’ (2008), zijn een aantal gast artiesten te horen, bassist Pino Palladino, die regelmatig op het podium staat met The Who, en Fleetwood Mac’s gitarist Lindsey Buckingham.

Deel: