Het zomerparkfeest is een (h)eerlijk vierdaagse festival met een unieke ongedwongen topsfeer. Het feest mag trots zijn op een aantal van 90.000 bezoekers. Op het hoofdpodium kreeg Ondatrópica uit Colombia zaterdag de meeste mensen op de been. 12.101 om precies te zijn. Het thema ‘Camping’ kwam mede door het warme weer prima tot uiting. Op het aangeklede camping terrein was voldoende water aanwezig voor de verkoeling en een speciale ‘insmeerbalie’ van het KWF zorgde voor voldoende insmeerders om bezoekers tegen de brandende zon te beschermen.

De vele soorten eetgelegenheden zorgde voor de inwendige mens. De hoogtepunten waren legio. Veel van de terreinacts kregen fantastische respons van duizenden mensen. Bij het Bommel van Dam Museum stonden rijen. En bijzonder was het optreden van The Paradise Bangkok Molam International Band uit Thailand. Ze waren voor het eerst in Europa en speelden de sterren van de hemel in de Carrousel. Mister and Mississippi en MC Fit lieten in de tenten zien dat er uit eigen land veel moois komt.

Ik heb alleen de zondag kunnen beleven. Ook op zondag trok er een bonte stoet van regionale, nationale en internationale artiesten over de podia en festivalterrein. Van gewaagde humor (zeker met de vele kleine kinderen erbij) van de Comedy Train, via Jamaica’s Reggae door Protoje & Indiggnation tot ons eigen Danny De Munk met zijn Amsterdamse levensliederen. Orgel Vreten (met Benjamin Herman en Pieter Both van Beef als speciale gasten) zorgden voor vuurwerk op het hoofdpodium. En daarmee kwam een slot aan deze gedenkwaardige 37e editie.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: