Het muziekprogramma van Noorderzon, van 15 tot en met 25 augustus in het Noorderplantsoen, is helemaal rond. De meeste concerten zijn gratis te bezoeken. Zoals ze zelf schrijven is Noorderzon Performing Arts Festival Groningen de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld… én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

De 23e editie van het festival vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 25 augustus 2013 in het Noorderplantsoen en op vele locaties DownTown Groningen. Op het podium van Het Dok, gelegen aan de centrale vijver in het plantsoen, vindt elke avond een concert plaats. Het gaat om optredens van MS MR (VS), HAIM (VS), Noisettes (GB), Bosnian Rainbows (VS), Deep Sea Arcade (AUS), Pokey LaFarge (VS), Puggy (BE), Lord Huron (VS), Heartless Bastards (VS), Mann Friday (GB/ZA), La Chiva Gantiva (BE) en Maison du Malheur (NL).
In de Spiegeltent, midden in het Noorderplantsoen, staan optredens op het programma van Daughter (GB), The Staves (GB), Lucy Rose (GB), Brendan Benson (VS) en Faustus (GB).

Deel: