Goed, een bekende achternaam kan zowel een lust als een last zijn. Daar zijn in de muziekwereld talloze voorbeelden van. Zo ook als jouw vader Gregg Allman is. Maar meer wil ik er niet over kwijt en wil de prestaties van Devon Allman op zijn eigen merites beoordelen. Al jarenlang speelt hij in bands als Honeytribe en Royal Southern Brotherhood. De muziek van deze bands en van Devon als soloartiest beweegt zich in het Southern rock- en bluesstramien. Allman is een prima gitarist en goed zanger en weet ook leuke songs te schrijven. “Turquoise” is het eerste solo album en hij wordt begeleid door drummer Yonrico Scott en bassist Myles Weeks en een aantal gastmusici die verdeeld over de elf songs opduiken.

Wat Allman hier brengt is een goede mix van makkelijk toegankelijke songs, kleine verhaaltjes eigenlijk, aanstekelijk en goed in het gehoor liggend. Met enkele knipogen naar andere genres, zoals in het latin ritme in “There’s No Time”, het tropisch aandoende “Key Lime Pie” en het jazzy “Time Machine” blijft hij lekker in de bluesy Southern rock zitten. Kortom, een prima album van een ervaren en bekwaam muzikant die na jaren in bands te hebben gespeeld hier zij eigen ei kwijt kan. (8/10)(Ruf Records)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-rTquaiJFfo

Deel: