In het najaar ligt er een nieuw album van Earth, Wind and Fire in de winkels, hun eerste sinds 8 jaar. Het album getiteld ‘Now, Then & Forever’ zou eerst rond de in 2012 gehouden Amerikaanse Presidentsverkiezingen uitkomen, maar de band was niet tevreden met de songs. Mede-oprichter Larry Dunn en anderen werkten mee aan de productie van het album. Zanger Philip Bailey vertelde: “We hebben een en ander aangepast, het album klinkt nu veel beter. Ik zei, kom op, terug naar de tekentafel. Het album is representatief voor waar Earth, Wind and Fire nu staat, zonder onze oude stijl uit het oog te verliezen”.

De band bestaat verder uit bassist Verdine White, mede-oprichter Maurice White en Ralph Johnson. Earth, Wind and Fire werkte ruim 2 jaar aan het album. De eerste single van ‘Now, Then & Forever’, getiteld ‘My Promise’ is sinds afgelopen maandag 24 juni uit. ‘My Promise’ is mede-geschreven door Grammy Award winnares Siedah Garrett. Momenteel is de band op tournee. Bailey laat weten dat hij het heel leuk vind dat zijn zoon (Philip Bailey Jr) aan zowel het album als de tournee meewerkt. Vanaf 10 september is ‘Now, Then & Forever’ verkrijgbaar.

Deel: