Steven Tyler van Aerosmith heeft nog een en ander in te halen. Tijdens een recentelijk gegeven interview liet de rocker weten dat mede-bandlid Joe Perry al 4 solo albums op zijn naam heeft staan, Tyler vind dat het nu tijd is geworden dat hij nu ook op eigen kracht moet laten zien wat hij kan.

“Het kriebelt van binnen, ik wil een solo album gaan maken, en dat is wat ik nu dus ga doen. Ik ken wat fantastische mensen waarvan ik wil dat ze deel gaan uitmaken van mijn solo uitstapje. Wat ik voor ogen heb is heel iets anders dan Aerosmith. Momenteel is Aerosmith beter dan ooit, het laatste Aerosmith album was een “all-for-one-and-one-for-all”. De muziek die ik nu voor mijn solo album in mijn hoofd heb is apart, ik denk niet dat de rest van de band het leuk zou vinden”.

Tyler vervolgde: “Ik vind electro-muziek leuk. Dat was al zo toen ik in 1965 naar Stockhausen luisterde. Er is veel mooie, goede en vreemde muziek, dat wilde ik even kwijt. De band blijft spelen, we gaan naar China en Singapore. Dit zal een hele nieuwe wereld openen voor Aerosmith. Dus… Aerosmith zal er altijd zijn, maar ik heb die kriebels, en nu weet ik hoe ik eraf moet komen”. Tyler liet verder weten graag te willen samenwerken met Skrillex, van wie hij een grote fan is, en dat hij Deadmau5 al heeft ontmoet.

Deel: