Na iets meer dan een half jaar geleden een debuut EP afgeleverd te hebben, komen de dames van Zazí nu met het sindsdien verwachte debuutalbum. Een album dat gelukkig meer bevat dan de zes nummertjes op de, toch niet slecht ontvangen EP. Op ‘Siren Song’ laten Dafne, Margriet en Sabien horen niet zomaar een eendagsvlieg te zijn, maar klaar te zijn met de samenstelling en de stijl van Zazí.

Het drietal lijkt op ‘Siren Song’ de dagelijkse beslommeringen van het vrolijke trio te bezingen. En ondanks dat het grootste deel in het Engels is, schuwen de dames ook het Frans, Duits, Spaans en zelfs het Noors niet, maar dat hadden we al gehoord op de EP ‘Zazí’. Naast de nummers die de dames al op de EP zetten, zijn er enkele nummers die erg positief boven de rest uitspringen. Het Franse ‘Tour de France’ is niet alleen een van de meest zomerse nummers die we de laatste jaren hebben gehoord, het is doorspekt van een bepaalde vorm van folky humor, tot aan het fietsbelletje halverwege aan toe.

Ook het frisse, maar duidelijke met een knipoog gezongen bluesachtige ‘Don’t walk in’ is een hoogtepuntje op de cd, die natuurlijk wel meer hoogtepunten heeft. Ook ‘All you need’, inclusief het fris klinkende kinderkoortje is zo’n deuntje dat niet snel uit je geheugen zal verdwijnen. Goed, enkele van die hoogtepunten stonden al reeds op de EP ‘Zazí’: ‘Romantik’, ‘Turn me on’ en de Harry Chaplin-cover ‘Ride Ranke’ (Cats in the cradle, maar dan in het Noors) zijn van die deuntjes die niet gemakkelijk uit het hoofd geraken. Het, voor een groot deel door Gerry Arling (Arling & Cameron) geschreven ‘Siren Song’ is daarmee een erg sterk debuut, zeker als je bedenkt dat de stijl die de dames aanhouden. De pop-folk, zo ze het zelf omschrijven, is niet echt een stijl war men op af kan gaan, aangezien het album gewoon meer in de categorie luisterliedjes ligt op sommige vlakken. Zeker het door Dafne zelf geschreve droevige ‘Harvey’ is daar een goed voorbeeld van. Met accordeon worden de tranen nog net in bedwang gehouden, maar de melancholiek druipt er van af. Het is een goede afwisseling tot de rest van het, overigens erg vrolijke, album.

‘Siren Song’ laat zoals gezegd horen dat de dames klaar zijn om Nederland, maar ook de rest van Europa, te veroveren. De mengelmoes van talen en stijlen doen, zoals al bij de recensie van de EP, vermoeden dat het drietal zich snel in het straatje van het Belgische Laïs zal voegen, en dat is geen slechte straat, als je het zo mag uitdrukken. Zazí levert gewoon een ijzersterk en lekker in het gehoor liggend debuut af. (8/10) Redline Music)

Deel: