De uit San Francisco afkomstige rockband Black Rebel Motorcycle Club zit nog altijd vol vuur en heeft artistiek niet bepaald stil gestaan sinds de voorganger “Beat The Devil’s Tattoo uit 2010.Met hun nieuwe album, Specter At The Feast, alweer het zevende album van het trio, komen ze op 14 juli naar Tivoli Oudegracht in Utrecht. Op dit nieuwe album probeert de band de dood van Michael Been (geluidsman van BRMC en vader van bassist Robert Been) te verwerken. Dat levert behalve de vertrouwde rockknallers een aantal meer ingetogen, emotionele nummers op!

Oude schoolvrienden Peter Hayes (gitarist en zanger) en Turner, richtten de groep op in 1998 in San Francisco. Engelsman Jago, die toen al in de VS bivakkeerde, werd al spoedig aan de band toegevoegd als drummer. Jago is inmiddels vervangen door drumster Leah Shapiro.
Alle drie bandleden staan erom bekend, mediaschuw te zijn en weinig los te laten over hun privéleven in interviews. Vast staat dat hun muzikale invloeden vooral in de jaren tachtig liggen, met The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine, Ride, The Cure en The Telescopes als duidelijkste invloeden.

Lokatie:               Tivoli Oude Gracht
Datum:                14 juli 2013
Entree:                € 21,00
Zaal Open:          19.30 uur
Aanvang:             20.15 uur
Support:              Vox Von Braun

Deel: