Gouverneur Chris Christie is momenteel een van de meest invloedrijke mensen in New Jersey, maar zelfs hij geeft toe hoe invloedrijk “Big Man” Clarence Clemons eigenlijk is. Christie heeft een resolutie ondetekend waarin staat dat 11 januari nu officiëel ‘Clarence Clemons Day’ is. Die datum is niet zomaar gekozen, 11 januari is Clemons’ geboortedag. Bruce Springsteen’s E Street Band saxofonist stierf bijna twee jaar geleden na lang tobben met zijn gezondheid.

Gedurende zijn carriére was de saxofonist het boegbeeld van de E Street Band en nagenoeg net zo populair als Springsteen zelf. Het was de muziek van Springsteen en Clemons bij meer dan een hele generatie inwoners van New Jersey deel van hun leven was, waaronder ook Christie, zelf een van Springsteen’s grootste fans.
Bekijk hieronder het nummer ‘Jungleland’, opgenomen tijdens een concert in New York (2001), met daarin een epische solo van Clemons.
http://www.youtube.com/watch?v=tGU0z1DGO8E

Deel: