Come Out and Play is een nieuw en fris gratis festival in Oss. Het buitenfestival is in samenwerking met het Osse cultuurpodium de Groene Engel en de vrienden van de Kiosk in zeer korte tijd op poten gezet. Door de inzet van vele vrijwilligers en bands uit de omgeving die graag wilde komen spelen in het Jan Cunen park.

Niet alleen de muziek was goed verzorgd, ook aan de aankleding hadden de vrijwilligers veel aandacht besteed en dit was erg verfrissend. Helaas was het weer ook verfrissend; Wel droog, waardoor vele mensen naar buiten kwamen om van verschillende muzieksoorten te komen genieten.

Er waren drie podia in het stadspark die niet met elkaar interfereerden. Een hip hop en DJ podium, een singer songwriter podium waar wat meer gevoeligere muziek ten gehore gebracht werd en in de Kiosk was er plaats voor wat meer volume, meer beat en funk. Het pallet aan verscheidenheid maakte het tot een heerlijk festival om in rond te hangen, even luisteren naar de gevoeligheid van Sophie Wiegermans, de blues van The C-Jays, de verassende Nederlandstalige Sidekicks, Hiphop van Osse bodem, Donker Oss, knallende The Gooch, de funky afsluiter Seven Eleven.

Come Out and Play was een prima festival waar een goede mengeling van publiek was: gezinnen met kinderen, jongeren en ouderen; Voor ieder was er wel iets. Al met al een evenwichtig festival dat door zijn relaxte opzet meer edities verdient, met wat meer lentezon. Ik verheug me al op de editie 2014.

 

Deel: