Er is al veel geschreven over het duo Secret Rendezvous, oftewel Sietske Morsch en Remi Lauw. De naam ontstond door hun ‘eenzame opsluiting’ in de periode dat ze in het geheim samen bezig waren de cd ‘Paint The Town Red’ te maken.

‘Paint The Town Red’ is dus het debuut van de Amsterdammers en is doorspekt met vleugjes electro, soul en psychedelische klanken. Het is een innovatieve schijf geworden, experimenteel en met, naar eigen zeggen, autobiografische teksten. De nummers gaan over liefde, onzekerheid, hoop en het maken van keuzes.
Het album is gemixed door Budy Mokoginta (iET). Het masteren lieten ze over aan Dave Collins uit Los Angeles (Soundgarden, Nikka Costa).

‘Paint The Town Red’ kwam uit op 22 maart 2011, maar Sonic Galore Records, het eigen label, bracht in 2013 een ‘remix-editie’ uit en dat is het exemplaar dat ik heb beluisterd.

Ik moet zeggen: ik ben niet onder de indruk. Als je zolang in een studio zit om een album te maken, en je gaat dat album ook nog eens remixen, dan kun je er vanuit gaan dat je luisteraar wel iets verwacht. Het is geen vervelend album, laat ik dat voorop stellen. Maar een beetje “dertien in een dozijn” is het wel.
Er staan zeven nummers op deze speciale editie, en geen van die nummers spat er echt uit. Het laatste nummer op de cd, een live- versie die te horen was op 3FM met de titel ‘Special Lady’is nog het meest een mix van de eerder genoemde muzikale stromingen en op dit nummer komt de power van de stem van de zangeres ook goed naar voren.

Het is zeer waarschijnlijk dat dit concept een hoop potentie heeft. De bodem is gelegd. Maar het is te hopen dat een volgend album iets spannender zal zijn. Ik ben door deze cd wél zo nieuwsgierig geworden dat ik zeker zou gaan luisteren naar een volgende.

(Sonic Galore Records)(6/10)

Deel: