Aretha Franklin heeft vanwege onbekende gezondheidsredenen wederom drie optredens moeten afzeggen. Eerder deze week had ‘The Queen of Soul’ op doktersadvies al twee shows gecanceld. De drie concerten die nu niet doorgaan stonden gepland in Michigan en twee in Canada. Wat er precies met de zangeres aan de hand is, is tot op heden nog onbekend. Catherine O’Grady, de organisator van het Ottawa Jazz Festival liet weten: “Het is op advies van de dokter. Het gaat echt niet goed met haar”.

In 2010 moest Aretha ook al een aantal concerten afzeggen, de reden heeft ze lang voor zich gehouden. Vorig jaar maakte de souldiva bekend dat ze een tumor had laten weghalen. Bekend is dat de inmiddels 71-jarige zangeres problemen heeft met haar benen en voeten, hierdoor kon ze niet optreden tijdens de begrafenis van Whitney Houston.

Deel: