Tijdens een interview voor een Amerikaans muziekblad hebbben de mannen van Metallica leten weten dat ze meer dan genoeg materiaal hebben voor een nieuw album. Het zou de opvolger moeten gaan worden van ‘Death Magnetic’ (2008) en de ‘Beyond Magnetic’ EP (2011). Momenteel is de band bezig met de voorbereidingen van het tweede Orion Music + More festival, dat plaats gaat vinden op 8 en 9 juni op Belle Isle in Detroit.

James Hetfield vertelde: “Ik zou het album het liefst gisteren al klaar hebben, het werk voor de film houdt ons aardig bezig en kost veel tijd en inzet. We hebben optredens gegeven in zeer obscure zalen en plaatsen; ik denk eigenlijk dat wat we nu aan doen zijn is geld binnen te halen voor het financiëren van de film. Deze drukke werkzaamheden zorgen ervoor dat we nu even niet de mogelijkheid hebben om een album in elkaar te zetten. Momenteel ligt onze focus op de film. Ja, we hebben al wat zitten jammen en er is genoeg materiaal voor een nieuw album, nu nog de tijd zien te vinden om de nummers om te zetten in een meesterwerk”.

Metallica brengt dit jaar een 3D-film uit getiteld Metallica Through the Never’. De film laat opnames zien van concerten gehouden in 2012 te Vancouver en een verhaal met in de hoofdrol Dane DeHaan die opdrachten moet vervullen tijdens de band’s concerten. De film zal op 27 september haar premiére hebben en gevolgd worden door een soundtrack album. Verwacht wordt dat Metallica’s nieuwe studio album in 2014 in de winkels zal liggen.

Deel: