Bloc Party heeft laten weten dat we binnenkort nieuw werk van ze mogen gaan verwachten. Gitarist Russell Lissack gaf deze week een interview voor de Miami New Times this en liet weten dat de band recentelijk 6 nieuwe nummers heeft opgenomen, inclusief een nummer getiteld ‘Children Of The Future’. Volgende maand zou er naar alle waarschijnlijkheid een EP van de band uitkomen, Lissack vertelde dat het zangwerk nog opgenomen moet worden.

Afhankelijk van hoe alles loopt zal Bloc Party bepalen of er een single of een EP in juni of juli in de winkels zal liggen, ‘Children Of The Future’ zou mogelijk op de single of EP staan. Lissack vertelde verder dat hij van mening is dat de zes nummers zeer van elkaar verschillen. “Ik denk dat alles wat we tot nu toe hebben uitgeracht zeer gevarieerd is, en deze EP zal niet anders zijn. Ik weet nog niet welke nummers er uiteindelijk gereleased zullen worden, maar jullie kunnen een zeer gevarieerd aantal nummers en geluiden verwachten”.

Lissack vervolgde: “Ik heb de laastste tijd veel naar electronische muziek geluisterd van bands als Totally Enormous Extinct Dinosaurs en Deadmau5. De afgelopen weken heb ik ook een poging gedaan om naar gitaarmuziek te luisteren, het was voor mij recentelijk zeer moeilijk om inspiratie te vinden in de gitaarmuziek. Ik luisterde naar de albums van Everything Everything en Foals, ze waren beiden zeer goed”.

Deel: