Volgens Engelse kranten zijn de Manic Street Preachers (If You Tolerate This Your Children Will Be Next) bezig met de opnames voor niet één, maar twee nieuwe albums.

Frontman James Dean Bradfield vertelde dat één van de albums bijna helemaal akoestisch zal worden. Er staat slechts een nummer op die begeleid wordt door een elektrische gitaar. Maar het is geen ‘liedjes bij het kampvuur’-plaat. Het album heeft wat soul-trekjes. Het eerste nummer is lekker vrolijk, maar er zitten ook stemmige nummers tussen. Gitarist en zanger Richard Hawley speelt ook mee op de plaat.

Het tweede album is meer experimenteel. Samen met folkzanger Cate le Bon werkt de band aan het nummer ‘Four Lonely Roads’. Wanner de albums uitkomen is nog niet bekend; wellicht gaat de band wat nummers uitproberen op hun tournee in Australië deze zomer.

Deel: