MC Theater in Amsterdam presenteert woensdag 26 juni de swingende funk, soul en blues van Robert Randolph and The Family Band. Met zijn energieke band speelt hij rauwe, rockende en swingende funk, soul en bluesrock. Robert Randolph is een virtuoos op de electric steel guitar en heeft een unieke stijl ontwikkeld die doet denken aan Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan waarbij ook invloeden van funkbands als Sly & The Family Stone te horen zijn. Meest spraakmakend was zijn instrument, de pedalsteel guitar, meestal gebruikt in gospel- en countrymuziek, maar Randolph heeft dit instrument verheven tot prominent rockinstrument.

Robert Randolph and The Family Band ontvingen voor hun energieke sound Grammy nominaties en hebben inmiddels een 3-tal succesvolle albums uitgebracht. In 2010 werd zijn vierde album ‘We Walk This Road’ uitgebracht, met gastrollen voor o.a. Ben Harper, Leon Russell en Doyle Bramhall II en geproduceerd door de legendarische T-Bone Burnett.

Eerder werkte hij samen met Santana, Eric Clapton, Ringo Starr, BB King, Buddy Guy, Dave Matthews Band en vele anderen. Meest recent tourde hij nog door de VS in de ‘Experience Hendrix Tour’ met collega’s als Joe Satriani, Living Colour, Jonny Lang, Kenny Wayne Shepherd en Doyle Bramhall II.

Deel: