Donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, draait 3FM de hele dag de Hemelse Honderd: de lijst met de honderd favoriete albums van de 3FM luisteraars. Op nummer 1 staat ‘Ten’ van Pearl Jam, Nirvana met ‘Nevermind’ op nummer 2. ‘Vultures’ van Kensington, vorige maand bekroond met een 3FM Award voor Beste Album, kreeg opvallend veel stemmen en staat op nummer 10 van de Hemelse Honderd.

3FM telt op Hemelvaartsdag van 00.00 uur ’s nachts tot 19:00 uur ’s avonds af naar het favoriete album van de 3FM luisteraar. Van alle honderd albums in de lijst draaien de 3FM dj’s twee tracks; bekende classics en minder bekende, maar mooie albumtracks. De complete 3FM Hemelse Honderd staat vanaf vandaag op 3FM.nl.

Welk album is favoriet bij de 3FM luisteraar? Via 3FM.nl stemden de luisteraars en grote favoriet is ‘Ten’ van Pearl Jam. Opvallende nieuwkomers in de Top 25 van de Hemelse Honderd zijn ‘El Camino’ van The Black Keys en ‘Every Kingdom’ van Ben Howard. De populariteit van de albums ‘Liverpool Rain’ van Racoon en ‘Sigh No More’ van Mumford & Sons is groot. In de Top 100 staan veel nieuwe albums uit binnen- en buitenland, bijvoorbeeld die van Fun, Passenger, Laura Jansen en Ilse DeLange. Debuutalbums van Jake Bugg, Alt-J en Mister and Mississippi veroverden direct een plaats in de 3FM Hemelse Honderd.

De top 10 van de honderd beste albums aller tijden:

1 PEARL JAM – TEN
2 NIRVANA – NEVERMIND
3 MUMFORD & SONS – SIGH NO MORE
4 COLDPLAY – A RUSH OF BLOOD TO THE HEAD
5 RADIOHEAD – O.K. COMPUTER
6 ADELE – 21
7 FOO FIGHTERS – WASTING LIGHT
8 BLACK KEYS – EL CAMINO
9 RED HOT CHILI PEPPERS – CALIFORNICATION
10 KENSINGTON – VULTURES

Deel: