Twee tekstschrijvers uit Virginia hebben Justin Bieber en Usher voor de rechtbank gedaagd vanwege het feit dat ze plagiaat gepleegd zouden hebben. De eis is 10 miljoen dollar aan schadevergoeding. Devin Copeland en Mareio Overton beweren dat het nummer ‘Somebody to Love’ van Bieber een aantal tekstuele en muzikale overeenkomsten vertoond met een nummer dat zij al in 2008 schreven met dezelfde titel.

Copeland woont in Chesapeake en Overton lives in Portsmouth. Het duo diende de rechtszaak afgelopen donderdag in bij het federale gerechtshof te Norfolk, met de bewering dat diverse tekstschrijvers hebben samengespannen om hun liedje te kopiëren. Copeland en Overton hadden hun nummer aangeboden aan een aantal muzielpromotors, die vervolgens het nummer bij vertegenwoordigers van Usher neerlegden. Usher’s moeder, toemalig manager van de zanger, zou in 2009 een telefoongesprek hebben gehad met Copeland, Usher zou geïnteresseerd zijn dat Copeland het nummer opnieuw zou opnemen en met Usher op tournee zou gaan. Copeland zou vervolgens niets meer vernomen hebben van Usher’s vertegenwoordigers.

In een youtube-video uit 2010 is Usher te zien terwijl hij het nummer ‘Somebody to Love’ zingt. Uiteindelijk besloot Usher het nummer door Bieber op te laten nemen voor zijn album ‘My World 2.0′. Bieber’s versie – met Usher als achtergrondzanger – behaalde de 15e plaats in de Billboard Hot 100 en de zanger mocht de platina plaat in ontvangst nemen.

Deel: