David Lemaitre werd geboren in Bolivia. Al op jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in muziek, met name de psychedelische LP’s die zijn vader bezat vond hij intrigerend. Toch is de muziek die hij maakt zeker niet eenzijdig als psychedelisch te bestempelen, verre van. Je vindt er echter wel snippers van terug, maar de muziek van Lemaitre is veel meer dan een verzameling snippers.

Je kunt op zijn debuutalbum “Latitude” duidelijk horen dat hij het beste van muzikale culturen weet te mengen als geen ander. Folk en elektronica lenen zich prima in combinatie met zijn bijzondere stemgeluid. Naar David Lemaitre’s eigen zeggen is “Latitude” een “mengelmoes die wijst op een kleurrijke internationale achtergrond” zoals Lemaitre die zelf heeft. Hij was als kind altijd al omgeven door muziek, zijn vader met klassiekers als Cat Stevens en Pink Floyd en zijn moeder met haar eigen versies van melancholische Zuid-Amerikaanse protestliederen. Het heeft wél iets opgeleverd. “Latitude” is een degelijk album met elf zeer uiteenlopende nummers. Een album dat erom vraagt nóg eens gedraaid te worden. En nóg eens. Je wilt er kennis mee maken, het beter leren kennen. Je wilt het meezingen. En dat is nog best te doen ook. (Pias Recordings) (8/10)

Deel: