New Cool Collective heeft weer een mijlpaal bereikt. De band blaast dit jaar twintig kaarsjes uit en viert dit met een nieuw album, welke de toepasselijke titel ‘Chin Chin’ draagt. Het album verschijnt 24 mei in luxe cd verpakking en digitaal. Een limited gatefold double LP op vinyl verschijnt later deze zomer. Dit maakt 2013 een belangrijk jaar voor New Cool Collective. Na het succes van ‘Eighteen’ heeft de band opnieuw een album vol uiteenlopende invloeden opgenomen met een ‘blend’ van crime jazz, burlesque en Ian Siegal’s Swagger.

‘Chin Chin’ bevat maar liefst 21 nummers, waaronder de bijzondere songs die speciaal zijn geschreven voor de film ‘Toegetakeld door de liefde’.

“Dit is een plaat in twee delen. De eerste helft is NCC zoals je ons kent. Dansbaar, groovend en met spetterende solo’s. De tweede helft bestaat uit stukken die geschreven zijn voor ‘Toegetakeld door de liefde’, de film van Ari Deelder. Ook New Cool, maar dan weer net anders. Soms sferisch, soms burlesque, soms gewoon grappig, maar meestal ook dansbaar en groovend”, aldus Joost Kroon, drummer van het New Cool Collective.

De release van ‘Chin Chin’ gaat gepaard met een landelijke tour in mei. In verschillende clubs zorgt de band voor een groot feest. Met zijn swingende mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo krijgt het publiek geen kans om stil te staan.

10/05 De Kelder, Amersfoort
12/05 Atak, Enschede
17/05 Simplon, Groningen
18/05 Underground, Lelystad
26/05 Perron 55, Venlo
30/05 LantarenVenster, Rotterdam
31/05 DRU Cultuurfabriek, Ulft

Foto (c) Maarten Van Der Kamp

Deel: