The xx hebben hun bijdrage bekend gemaakt voor de Great Gatsby soundtrack. Het nummer getiteld ‘Together’ is onderdeel van Jay-Z’s officiele soundtrack voor de binnenkort uitkomende Hollywood versie van F Scott Fitzgerald’s uit 1925 daterende boek ‘The Great Gatsby’. Op de soundtrack staan ook bijdrages van Lana Del Rey, Jack White, Florence + The Machine en Beyonce. Het album zal in de U.K. vanaf 6 mei in de winkels liggen en zal nieuwe songs bevatten van Gotye, Bryan Ferry, will.i.am, en Nero en een cover van Beyonce’s ‘Crazy In Love’ door Emeli Sandé begeleid door het Bryan Ferry Orchestra. Onlangs nog releaste Lana Del Rey haar bijdrage aan de soundtrack, de single ‘Young & Beautiful’. Vanaf 17 mei zal ‘The Great Gatsby’ in de bioscopen te zien zijn met in de hoofdrollen Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan en Tobey Maguire.

Deel: