‘Sad Singalong Songs’ is het eerste album dat de zangeres uitbrengt op haar eigen Goldilox-label. Music On Vinyl is trots dat zij in samenwerking met Universal het nieuwe album op vinyl uit zal brengen, gelijktijdig met de CD-release. De vinyl versie zal zoals alle Music On Vinyl releases worden geperst op 180 gr audiophile vinyl en wordt uitgebracht in een 3mm sleeve. Je hebt zangeressen, en je hebt Anouk. Anouk is een buitencategorie.

Haar zingen is veel meer dan zingen alleen. Haar stem komt als een oerkracht vanuit haar tenen omhoog en grijpt je meteen bij de strot, als een muzikale brok in de keel. Al meer dan vijftien jaar is Nederland in de ban van deze vrouw die altijd haar eigen koers vaart, haar muzikale intuïtie achterna. Sinds 1997 heeft de zangeres zeven studio albums uitgebracht die allemaal bovenaan de Nederlandse albumlijst eindigden en scoorde ze tientallen hits. Door de jaren heen heeft ze veel prijzen en awards ontvangen, waaronder maar liefst negen Edisons.

Voor haar nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’ heeft Anouk opnieuw samengewerkt met Martin Gjerstad en Torre Johansson (Franz Ferdinand en The Cardigans). Met deze Zweedse producers maakte ze ook haar albums ‘For Bitter Or Worse’ en ‘To Get Her Together’. ‘Sad Singalong Songs’ wordt 17 mei uitgebracht. De eerste single van dit album, de Eurovisie Songfestival inzending ‘Birds’, behaalde meteen de eerste plaats in de Mega Top 50. Op 14 mei staat Anouk in de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö. De finale van het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 mei. Mocht Anouk doorgaan naar de finale, dan zal het de eerste keer zijn sinds 2004 dat een Nederlandse inzending die bereikt. Het festival wordt dit jaar voor de 58e keer georganiseerd.

Music On Vinyl is een kwalitatief hoogstaand vinyl-label dat zich richt op hoogwaardige re-releases van gerenommeerde labels en bands, en op releases van titels die meelopen met de reguliere CD releases. Sinds de oprichting in oktober 2009 heeft het al een kleine 650 titels uitgebracht. De releases van Music On Vinyl onderscheiden zich door de hoogstaande kwaliteit van het vinyl, de hoogwaardige in-house mastering en de extra aandacht die aan het artwork wordt besteed.

Deel: