Maite Hontelé presenteert het album waar lang naar is uitgekeken. Met speciale gast Oscar D’Leon. Binnenkort is zij met haar 9-koppige band te bewonderen in Enschede, Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Oss.

De Utrechtse trompettiste Maite Hontelé kan in haar geboortestad nog wel rustig over straat; inColombia kan ze dat wel schudden. Daar wordt ze gezien als een van de meest vooraanstaandemuzikanten in de latinscène. De jonge blondine bracht inmiddels al succesvolle albums uit en wereldwijdwordt ze gevraagd op de grote festivals. De afgelopen jaren deelde ze het podium met grootheden alsOscar D’Leon, Ruben Blades, Yuri Buenaventura, Issac Delgado en Grupo Galé.

Maite Hontelé raakte als jong meisje verslingerd aan de warme klanken van de salsa en son. Na haar studielatin en jazz aan het Rotterdams conservatorium ging ze op tour met Musica Cubana (Buena Vista SocialClub). Tegenwoordig woont zij in Colombia waar ze onder eigen naam een succesvolle carrière heeft opgebouwd. Haar liefde voor Colombia begon een aantal jaar geleden, door de tours aldaar met RumbatáBig Band en Cubop City Big Band. Het publiek toonde enorm veel enthousiasme en dat leverde somsgrappige taferelen op. Rozen op het podium en veel persaandacht. Maite is radicaal anders en ook nogeens Nederlandse. Dat, samen met haar talent, maakt haar exotisch en mateloos populair in het ZuidAmerikaanse land; aldus Marjolein van de Water van De Volkskrant die haar opzocht in Colombia.

Haar sound laat zich kenmerken door invloeden uit de Colombiaanse folklore, salsa en latin‐jazz. Zelfnoemt ze het the new sound of old school salsa. Maite’s nieuwe album bevat son cubano, bolero, plena ensalsa. Met de opname van dit album worden een aantal dromen werkelijkheid. Zo spelen er naast haarvaste band een aantal grote namen uit de latin‐wereld mee, waaronder Carlitos Irarragorri op tres cubano,Alaín Peréz op bas en zang, en de salsa‐held Oscar D´ León die de beroemde bolero ‘Perdón’ vertolkt. ToenOscar Maite hoorde spelen op het Carribean Sea Jazzfestival in Aruba werd hij verliefd op haar sound encharisma. Vervolgens nodigde hij haar uit voor een tour door Europa. Ook in Nederland is haar sterrijzende: North Sea Jazz, Music Meeting en uitverkochte zalen als de Melkweg en de Oosterpoort.

Maite zal op de volgende data concerten geven in Nederland:

19‐05 : Jazzfestival Enschede
31‐05 : RASA Utrecht
01‐06 : Het Paard Den Haag
06‐06 : Bimhuis Amsterdam
15‐06 : De Groene Engel Oss

Deel: