Op 27 mei brengt Tricky zijn nieuwe album False Idols uit. Op False Idols, dat verschijnt op zijn eigen label in samenwerking met !K7 Records en alweer zijn tiende studioalbum is, heeft Tricky zichzelf weer hervonden. ‘I was lost for ages, I was trying to prove something to people, trying to do something to please other people and also myself at the same time, which is never going to work. To be honest with you, I’ve been floating around since Chris Blackwell and Island. My last two albums, I thought they were good, but I realize now they weren’t. This album is about me finding myself again.’ Adrian Thaws, beter bekend als Tricky, bracht in 1995 zijn debuut Maxinquaye uit. Het was dit album en de eerste albums van Massive Attack, waarmee Tricky regelmatig samenwerkte, die de blauwdruk vormden voor de sound die triphop heet en die de hedendaagse muziek nog steeds beïnvloedt. False Idols is Tricky’s meest complete en coherente werk in jaren. De titel False Idols is een tegenreactie op de bemoeienissen van anderen met bekende mensen. ‘People follow celebrities and read every little thing they do. It’s living vicariously through someone else. Get your own life. All this stuff is false idols. That’s what helps keep the status quo.’ Aan False Idols werd meegewerkt door onder andere Francesca Belmonte, Peter Silberman (The Antlers) en Nneka.

Deel: