De volledige programmering van XO Live, voorheen Extrema Outdoor, is zojuist bekendgemaakt. Extrema zorgt dit jaar voor een opvallend gedurfde en brede line-up met veel unieke live-shows, exclusieve artiesten en de talenten van morgen. Onder meer Justice, Knife Party, Major Lazer, Nicky Romero, Dada Life, Sub Focus, Solomun en Duke Dumont prijken op het affiche. Zaterdag 13 juli beleeft Extrema Outdoor zijn achttiende editie aan het strand van Aquabest.

Roer om
Vorig jaar heeft de organisatie het roer omgegooid bij Extrema Outdoor. Naar eigen zeggen gelooft Extrema dat meer livemuziek en meer beleving op en rondom het podium het toekomstbeeld is van de nieuwe elektronische muziekfestivals.

Exclusief
Een aantal artiesten hebben er weer voor gekozen hun enige Nederlandse show op XO Live te doen deze zomer, zoals het wereldberoemde Justice en ook Knife Party. En ook de spectaculaire live-optredens van Sub Focus en Modestep zullen nergens anders te ervaren zijn dan op XO Live. Daarbij viert ’s lands dance-coryfee Joost van Bellen het tienjarig bestaan van zijn Rauw-concept met een eenmalig dj-optreden rondom dit jubileum. Digitalism opent de Quartz Arena zelfs met een speciaal voor XO Live opgezet openingsconcert.

Het Berlijnse techhousecollectief en platenlabel Innervisions neemt maar liefst een vijf uur durend blok voor haar rekening met exclusieve live- en dj-optredens van de labelbazen Henrik Schwarz, Âme en Dixon, onder meer tezamen met gitaristen en singer/songwriter Ry. Ook treedt zanger Alain Clark aan voor een eenmalig optreden met soulzangeres Berget Lewis, de elektronische muziekformatie Hardsoul en zelfs een twaalfkoppig gospelkoor.

Live
XO Live heeft dus dit jaar weer meer aandacht voor live-optredens dit jaar. Naast veel van bovengenoemde artiesten maakt Eva Simons tijdens haar tour met popdiva Beyoncé een tussenstop op XO live voor haar eerste optreden op een dancefestival ooit. Het technoduo Kollektiv Turmstrasse treedt eveneens live aan in de nieuwe indoor main stage, de ‘Emerald Arena’.

Extra area
Na het succes van het indoor hoofdpodium vorig jaar, de Quartz Arena en het wisselvallige Nederlandse zomerweer heeft de organisatie wijselijk besloten een extra tent neer te zetten op het terrein dit jaar. Deze area biedt ruimte voor diepe, warme en soulvolle house, techhouse en techno van onder meer Solomun en Karotte. Er zullen dus niet twee maar drie hoofdpodia zijn op XO Live 2013. In de Quartz Arena zal de focus nog meer liggen op acts met rauwere muziek en show met veel visueel spektakel, zoals Knife Party, Sub Focus, Porter Robinson en Diplo.

Nieuwe namen
Naast de voor Extrema bekende artiesten zoals Sunnery James & Ryan Marciano is er ook plek voor nieuwe talenten en undergroundartiesten op XO Live 2013. DJ EZ, Gorgon City, Martyn, maar ook Yellow Claw en FeestDJRuud zorgen ongetwijfeld voor een knallend feest de dertiende.

Deel: