Yeah, daar was dan ein-de-lijk dat zonnetje afgelopen zondag! We knallen de lente nu echt in, mét een hele rits nieuwe namen! Hou je vast, hier komt ‘ie: Nick Cave & The Bad Seeds zijn er bij op Lowlands! De neo-gotische zanger en zijn legendarische band zijn nog altijd een ongenaakbaar fenomeen. Übermust-see! Hoe een dansvloer tot hemelse hoogten te hypnotiseren laat eindbaas in het technospel Richie Hawtin graag op Lowlands horen!

Vijf Utrechtse sloopkogels, die jongens van John Coffey, die werkelijk geen spaan van je heel laten met hun stoomwalsende combi van rauwe punk, helse screamo, vurige hardcore en goeie ouwe rock & roll. Helmen op! Het Britse synthpopduo Hurts laat met hun nieuwe album ‘Exile’ een andere kant van zichzelf horen, die het zorgvuldig achterovergekamde gelhaar hier en daar verfrissend in de war gooit!

En verder ook nog: Cerebral Ballzy | Daughter | Dubioza Kolektiv | Kodaline | Los de Abajo | Matt Corby | Mikal Cronin | the Joy Formidable | Tom Odell | Watcha Clan. Op lowlands.nl staat alle info, foto´s en meer. De Lowlands Spotify playlist is natuurlijk ook weer helemaal up to date!

De eerste straattheateracts
Ook dit jaar zijn je tochtjes over Planet Paradise en Cape Lowlands weer niet zonder absurditeitengevaar: pas op voor het straattheater!

Circo Ripopolo – ‘Caffè Ripopolo’
Koekeloer naar hun wonderlijk creatieve schouwspel van objecten, muziek en alles wat met koffie te maken heeft, en lach!

Compagnie Les Baigneurs : Sara Martinet – ‘Siège’
Poëzie? Acrobatiek? Kolder? Tragiek? Alles tegelijk? Het is wonderschone en wa-wa-wa-waanzinnig goede straattheater!

Compagnie Passanbleu – ‘Pardessus’
Acrobaten zijn het, dansers, slangenmensen, theaterdieren. Komt dat zien! Komt dat zien!

Murmuyo Y Metrayeta – ‘¿Quieres Ser Mi Amigo…???????’
Deze lieve clowns uit Chili willen graag matties met je worden. En daar doen ze alles voor – behalve praten. Het resultaat laat zich raden: complete chaos. Lachen!

Compagnie Nicole Seiler – ‘K Two’
Nicole Seiler komt naar Lowlands met twee Madame K’s en een prachtige performance, gebaseerd op de eigenaardige manier waarop poppetjes uit videogames zich voortbewegen.

Okikok – ‘Slips Experience’
Ze zijn Castor en Pollux, zonen van Zeus, aka Okidok, en demonstreren op Lowlands hun talenten. Talent in zijn zuiverste vorm, het neusje van de acrobatiek, de ganzenlever van de mimi, de reuzel van de dans.

Les Frères Carton – ‘Le Réveil Des Vilains’
Deze schurken zijn even schooierig als schattig en hebben duidelijk de missie om lol te trappen. In het Frans, want het zijn Fransen, of in het koeterwaals, want zo gek als een deur.

De Gillende Keukenprins
Pannenkoeken bakken, drummen, orgel spelen, en dat allemaal tegelijkertijd? Dat kan er maar eentje zijn: de Gillende Keukenprins!

Trukitrek – ‘Jukebox’
Trukitrek komt met een nostalgische poppenkast naar Lowlands, mét een eigenwijs tintje natuurlijk. Dus zijn de poppen half pop, half mens en zingen ze je de oren van het hoofd!

Wandelende Dagboeken
Hey, zin om te schrijven maar je dagboek niet bij je? Klamp dan zo’n sexy Wandelend Dagboek aan, trek een pen uit d’r haarknotje, sla een blanke bladzij open en ga je gang!

Deel: