Op 3 mei verschijnt het tweede studioalbum van Hugh Laurie (ook wel bekend als Dr. House uit de gelijknamige Tv-serie House M.D.) getiteld ‘Didn´t It Rain’. Dit bluesalbum – wederom geproduceerd door Joe Henry – is de opvolger van het succesvolle debuutalbum ‘Let Them Talk’ (2011). Stond zijn vorige album nog in het teken van de New Orleans Blues, ditmaal richt Laurie zich op de Blues uit het midwesten van de Verenigde Staten; een muzikale reis die begint in New Orleans, de luisteraar over de Mississippi voert, en uiteindelijk eindigt in het Amerikaanse binnenland.

‘Didn’t It Rain’ bevat interpretaties van W.C Handy (‘St. Louis Blues’), Jelly Roll Morton (‘I Hate A Man Like You’) en covers van recentere artiesten als Dr. John (‘Wild Honey’) en Alan Price van The Animals (‘Changes’). Hugh Laurie wordt muzikaal ondersteund door zijn Copper Bottom Band. Ook Grammy winnaar Taj Mahal verleende zijn medewerking en is te horen op Little Brother Montgomery’s ‘Vicksburg Blues’.

Over zijn muzikale ambitie zegt Laurie: “I have resolved to forge on, deeper into the forest of American music that has enchanted me since I was a small boy. The further I go, the more bewitched I become – both by the songs and by the people I have been lucky enough to play them with.”

Deel: