Donderdag 18 april gratis in Club Ziggo: de Nederlandse bands The Gathering en Kill Ferelli. De optredens worden gefilmd voor het tv-programma Ziggo Live en (deels) Youtube. Gratis aanmelden voor de showcase kan via https://www.ziggo.nl/#entertainment/muziek/ziggolive

Rockband The Gathering behoort al jaren tot de top van alternatief Nederland. Zo is hun debuut uit 1995 inmiddels al een paar keer platina gegaan, hebben ze in totaal meer dan een miljoen platen verkocht en hebben ze succesvol getoerd door niet alleen Europa, maar ook door Amerika, Canada en Midden- en Zuid-Amerika. Afgelopen najaar bracht de band uit Oss Disclosure uit, de tweede al weer met nieuwe zangeres Silje Wergeland. Een ijzersterk album dat kon rekenen op lovende recensies.

Een opwindend geluid uit het zuiden van Nederland: Kill Ferelli. Afgelopen najaar verscheen met A Modern Scenery een goed ontvangen debuutplaat van de band. Met inspiratiebronnen als bijvoorbeeld Juliette Lewis, Courtney Love, Foo Fighters, Paramore en Jimmy Eat World slaat deze female fronted rockband een brug tussen stoer en lief(lijk) & ruige rock en fraaie ballads. Of, zoals de band het zelf verwoordt: “Snoeiharde gitaarmuziek met aanstekelijke refreinen, vrolijke popsongs met een vuil randje en bitterzoete ballads.”

Foto (c) Hans Schoo/Maxazine.nl

Deel: