Komende week is The Babysitters Circus uit Nieuw-Zeeland op bezoek in Nederland voor een uitgebreide clubtour. De band scoorde een grote hit met de single ‘Everything’s Gonna Be Alright’. Op 5 april verschijnt het gelijknamige debuutalbum. Een jaar geleden zette The Babysitters Circus zichzelf binnen no time op de kaart: de single ‘Everything’s Gonna Be Alright’ werd uitgeroepen tot theme song van de ‘538 voor Warchild week’ en werd daarna uitgeroepen tot ALARMSCHIJF op datzelfde station. Vervolgens werd de single toegevoegd aan de playlists van alle grote radio stations wat resulteerde in een wekenlange notering in de Nederlandse airplay Top 5. Ook de bijbehorende videoclip werd met haar flashmob een grote online hit. De huidige single ‘Mondays’ is de opvolger van ‘Everything’s Gonna Be Alright’. Naast deze twee tracks laat het debuutalbum van de band een verscheidenheid aan stijlen horen; van onvervalste hiphop naar funky nummers met eighties invloeden en poppy meezingers.

The Babysitters Circus is een vier-koppige electronica/bass en hiphop/funk/groove freakshow uit Nieuw-Zeeland. De band is ontstaan toen het kwartet samen aan het babysitten was voor een vriend. Het werd snel duidelijk dat wat begon als een creatieve uitlaatklep voor de vier bandleden, simpelweg te goed was om niet te delen met een groter publiek. De debuutsingle ‘Everything’s Gonna Be Alright’ werd meteen opgepakt door het grootste radiostation in thuisland Nieuw Zeeland, waardoor het uitgroeide tot een regelrechte cross-over hit die hoge ogen in de charts gooide. De band mag dan relatief nieuw zijn, de bandleden zijn dat zeker niet. Jason Kerrison, Jamie Greenslade, Tim Skedden en Selwyn Leaf zijn al geruime tijd bekende namen in de muziekscene van Nieuw-Zeeland.

Clubtour:
06.04 // Fenix, Sittard
07.04 // Simplon, Groningen
08.04 // 013, Tilburg
09.04 // Paradiso, Amsterdam
11.04 // Luxor Live, Arnhem
12.04 // Paard van Troje, Den Haag
13.04 // Metropool, Hengelo

Deel: