De naam Niels Geusebroek is allang geen onbekende meer in het Nederlandse muzieklandschap. De band Silkstone, het programma The Voice Of Holland, de hardstyle hit ‘Year Of Summer’, in de afgelopen jaren heeft Niels zijn veelzijdigheid overtuigend bewezen. Maar hij is vooral een singer-songwriter, in hart en nieren zelfs. En levert in die hoedanigheid in mei zijn langverwachte eerste solo-album af: ‘Lines’. Het album wordt voorafgegaan door de eerste single, ‘The Truth’, die vrijdag al is uitgekomen.

Niels richtte op de middelbare school met een klasgenoot de band Silkstone op en rolde eigenlijk vanzelf in het zingen. Silkstone bracht twee albums uit, scoorde twee Top 40 noteringen en drie 3FM Megahits. In Nederland speelde de band onder meer op Lowlands, Parkpop en Pinkpop. Na het uiteenvallen van de band in 2009 tourde Niels met de Beatles voorstelling ‘Here, There and Everywhere’ door heel Nederland, voordat hij werd gevraagd mee te doen aan de audities van The Voice of Holland, waar hij de halve finale behaalde. Zijn optreden in The Voice werd opgemerkt door DJ Wildstylez, die hem benaderde voor een gezamenlijk project. Ze maakten samen de single ‘Year Of Summer’, de track behaalde de #2 positie in de Single Top 100 en is bekroond met de gouden status.

‘Lines’ is het volgende hoofdstuk in Niels’ persoonlijke muziekencyclopedie: “Op een bepaalde manier moet ik mezelf opnieuw bewijzen”, beseft hij. “Ik hop dat deze plaat een fundering is waarop ik verder kan bouwen: Ik wil hierna nog veel meer albums maken. Met de band die ik inmiddels heb samengesteld zou ik graag verder gaan waar ik met Silkstone eindigde. Lekker spelen, en dan zien we wel verder wel”.

Deel: