De samenwerking tussen Within Temptation en Q-music rondom het 15-jarig jubileum van de symfonische rockband krijgt een vervolg. De band brengt in samenwerking met het radio station in Belgiė en Nederland een coveralbum uit, dat bestaat uit een selectie van nummers die Within Temptation in het najaar van 2012 wekelijks voor de zender bewerkte en op het station ten gehore bracht. Het album heeft de titel “The Q-music Sessions” meegekregen en komt uit op 19 april 2013 in Nederland en Belgiė.

Zangeres van Within Temptation Sharon den Adel licht toe: “We hebben het maken van de covers echt benaderd alsof we een nieuw Within Temptation album aan het maken waren. Dus niet een simpel piano’tje of akoestisch gitaartje met zang, maar juist met al die elementen die onze eigen sound maakt, zoals een heavy drumsound, vette gitaar riffs en sfeervolle orkestpartijen en synths. Het was natuurlijk wel een enorme uitdaging om elke week een nieuw liedje zo uitgebreid op te nemen; iets waar we normaal zomaar een half jaar voor in de studio zitten”.

“Maar die hoge druk gaf ook een enorme creatieve boost en het was telkens weer een kick als het lukte. We hebben enorm veel geleerd van het zo intensief analyseren van andermans liedjes, net als het zo scherp focussen op onze eigen stijl. We zijn enorm blij dat we deze uitdaging zijn aangegaan en zijn trots op het resultaat.” Op dit moment is Within Temptation druk bezig met de opnames voor een nieuw studio album dat in het laatste kwartaal van 2013 zal verschijnen. In januari 2014 start de band een wereldtournee. Kaarten voor Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn al in de voorverkoop.

Deel: