Magneet Festival trapt het festivalseizoen af door Paradiso op paaszondag 31 maart van top tot teen over te nemen. In de hoofdzaal spelen acts The Benelux, Qeaux Qeaux Joans, Pure!Soul!Power! en Romanza Brava, vroeger bekend als The Wild Romance, van wijlen Brood. Het stokje wordt doorgegeven aan dj’s: Isis, Spacegirls en Tettero knallen de nacht door. Magneet Festival viert de opening van de online ideeënbox, vanaf 1 april is het mogelijk voor kunstenaars, muzikanten en andere creatieven om ideeën online via magneetfestival.nl in te dienen. De leukste en creatiefste uitvoerbare ideeën krijgen een plek in de programmering.

De bovenzaal is terrein van The Itches, Waterpolitie en Adam & the Relevants, vanaf middernacht neemt BMKLTSCH Records het stokje over met acts uit hun stal True Roman, U Know & The Drill en Mike Mago’s Classic House Set. De poptempel van Amsterdam wordt omgetoverd tot de kerk van Magneet. De Magneetbar herrijst en de hele avond staat in het teken van het nieuwe festivalseizoen. Geen podium blijft onbenut om talent uit het Magneetbestand te laten schitteren.
 
Reken op raggende gitaren van Breaking Leaves, de loepzuivere stem van Qeaux Qeaux Joans en sfeermakende DJ’s zoals DJ Elfje en uiteraard onze eigen Isis. Met de Magneetbar op het hoofdpodium wordt Paradiso een indoor-Magneetfeest. De kelder is de hele avond de Sorrie Area, waarvoor excuses. Op dit podium staan bands, artiesten en dj’s waarbij excuses op welke manier dan ook gerechtvaardigd zijn. Of het is hun eerste optreden, of ze hebben al jaren niet gespeeld, of ze kunnen het niet maar doen het wel.

Magneet Festival 2013
Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland is een maand lang de vrije ruimte voor creatieve geesten, de plek waar iedere bezoeker automatisch deelnemer wordt. Muzikanten, bands, straatartiesten, eetstalletjes, iedereen is welkom om op het online platform een idee te pitchen. Via Facebook kan op deze ideeën gestemd worden. De leukste, populairste en meest praktische ideeën vinden een plekje op het festival.“No spectators, only participators”, dat is altijd de ‘Magneetfilosofie’ geweest en dat uitgangspunt vormt ook nu de basis voor het co-creatie festival. Iets bijzonders creëren doe je samen. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Het publiek bedenkt, bouwt en breekt weer af volgens het motto ‘leave no trace’.

Magneet Festival vindt dit jaar plaats op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 23 augustus en 15 september.

Vorig jaar waren maar liefst 21 duizend bezoekers getuige van de magie van Magneet. Het festival vindt zijn oorsprong in De Magneetbar, waar vier jaar lang de tent op Lowlands compleet op zijn kop gezet werd. Het publiek was de artiest en elk optreden werd beloond met een gratis biertje.

Grote namen als Anouk, MGMT, The Opposites en The Kooks konden de verleiding niet weerstaan om ook een keer te schitteren in de Magneetbar. Het concept barstte uit zijn voegen en in 2011 vond het eerste Magneet Festival in Amsterdam-Oost plaats. Vorig jaar stonden Nina Hagen, Fresku, Memphis Maniacs, Shinedoe, Isis en honderden anderen in de Magneetbar of in één van de tientallen andere areas op het terrein.

Deel: