Op 17 juni brengt Austra het tweede studioalbum Olympia uit via Domino Records. Voor het album heeft de uit Toronto afkomstige groep zichzelf volledig muzikaal getransformeerd en horen we een band die enorme evolutie heeft doorgemaakt in sound, stijl en structuur. Sinds het debuutalbum Feel It Break uit 2010 is Austra non-stop op tour geweest met onder andere The XX, Grimes en The Gossip. Het intensieve touren heeft de band dichter bij elkaar gebracht. ‘Previously, I would flesh out songs before I brought them to the band, but this time I left them bare and let the others fill them in,’ aldus Katie Stelmanis, zangeres en songschrijver van Austa.

Olympia is een emotioneel album geworden met nummers die handelen over oude en nieuwe relaties, vrienden met problemen en verslavingen. Maar ingetogen zijn ze allerminst, want Olympia is een ontzettend dansbaar album. ‘We are really into dense harmonies and big beautiful melodies, but I also love techno and dance music. I wanted to bring those elements together’. Olympia staat boordevol elektronische en synthetische geluiden, maar niets is geprogrammeerd of geloopd. Sterker nog, alles werd live ingespeeld in de studio inclusief de wilde marimba- en congapartijen van drumster Maya Postepski. Olympia is geproduceerd door Austra zelf met hulp van Mike Haliechuk en Damian Taylor (Bjork, The Killers). Tom Elmhirst (Adele, Hot Chip) mixte het album.

Op 10 juni speelt Austra in Bitterzoet, Amsterdam. Kaarten zijn reeds in de voorverkoop gegaan.

Deel: