25 jaar na de oprichting is Het Groot Niet Te Vermijden uitgegroeid tot een absoluut unieke theatergroep die humor en muziek feilloos weet te mixen. Met hun 12e theatershow getiteld ‘Save the Last Dance’ toeren de 5 mannen tot aan de zomervakantie door het land. Zaterdagavond 16 maart stonden ze met deze show in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

De stadsgehoorzaal is op een paar plaatsen na uitverkocht. Als het gordijn open gaat beginnen de mannen van Het Groot Niet Te Vermijden met hun show. Op het podium zijn de technici nog bezig met het opruimen van kabels, dit hoort bij de voorstelling. Ze openen met de tune van de tv-serie ‘De Fabriek’, om te vervolgen met de evergreen en tevens de titel van de show ‘Save the Last Dance (for me)’.

De show is gevuld met leuke liedjes, hits als Nena’s ’99 luftballons’, Billy Joel’s ‘For the Longest Time’ – tijdens dit nummer staan de heren achter een YouTube scherm, zelfs het bufferen van de “clip” wordt in beeld gebracht – komen voorbij, en een zeer humoristische scetch van 5 oude dames – genaamd de Kukiband – met accordeon die onder andere Europe’s ‘The Final Countdown’, Carel Kraayenhof’s ‘Adiós Nonino’ en Borsato’s ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ ten gehore brengen. Duidelijk is dat de mannen zeer begaafde musici zijn. Het publiek geniet met volle teugen.

In het tweede deel van de show is er veel interactie met het publiek door een soort van quiz. Ze spelen een paar tonen van bekende hits, en het publiek moet raden welke hits het zijn. Natuurlijk maken de heren grappen over de artiesten waarvan ze nummers ten gehore brengen. Louis Kockelmann laat een zeer leuke imitatie van Mick Jagger zien, compleet met Jagger’s bekende manier van dansen. Ook de parodie op het mannelijke geslachtsdeel ‘De Piemel’ (op de muziek van Elvis Presley’s ‘Fever’) komt voorbij.

Met ‘Save the Last Dance’ laat de groep wederom zien te kunnen putten uit een arsenaal aan liedjes, muzikale grappen en typetjes. Verder wil ik eigenlijk niet al te veel over de show vertellen. Ik kan maar een ding zeggen, ‘Save the Last Dance’ van Het Groot Niet Te Vermijden is een show die je gezien moet hebben, een absolute aanrader!

Deel: