Een paar dagen nadat Maxazine de nieuwe cd van de band recenseerde is ook Pinkpop overtuigd geraakt. Stereophonics speelt zondag 16 juni op het festival in Landgraaf. De rockband uit Wales is terug en na een afwezigheid van 3,5 jaar verschijnt op 4 maart het achtste studioalbum ‘Graffiti On The Train’. Geschreven en geproduceerd door Kelly Jones en Jim Lowe is dit album het laatste stukje van de puzzel voor een verfijnd en onvoorspelbaar Stereophonics.

De eerste single “Indian Summer” wordt al gedraaid op de radio en na een paar intieme uitverkochte clubshows in Engeland is nu de tijd rijp om alle zomerfestivals in Europa aan te doen.

Pinkpop vindt in 2013 voor de 44ste keer plaats. De officiële prijs voor een week­endkaart, (3 dagen incl. camping) is € 165,00 en voor een dagkaart € 85,00 (welke dag dan ook), beiden inclusief € 5,00 servicekos­ten. Men wordt nadrukkelijk aangeraden alleen kaarten te kopen via de officiële verkoopkanalen. Zie www.pinkpop.nl website voor alle officiële voorverkoopadressen. Pinkpop steunt de actie WEET WAAR JE KOOPT (www.weetwaarjekoopt.nl). Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar dit jaar voor de 26e keer plaatsvinden. In totaal was Pinkpop 23 keer volledig uitverkocht inclusief de afgelopen zeven edities.

ZONDAG 16 JUNI: 12.00-23.00 UUR
GREEN DAY
BEN HOWARD * THE VACCINES * KENSINGTON
TRIGGERFINGER * STEREOPHONICS * BLAUDZUN
ALT-J * DIE ANTWOORD * LIANNE LA HAVAS * GROUPLOVE

ZATERDAG 15 JUNI: 13.00-23.00 UUR
KINGS OF LEON
THIRTY SECONDS TO MARS * THE OPPOSITES * PASSENGER
PHOENIX * THE GASLIGHT ANTHEM * FUN. * DOUWE BOB
C2C * ELLIE GOULDING * MILES KANE * GRAVEYARD

VRIJDAG 14 JUNI: 15.00-23.00 UUR
THE KILLERS
THE SCRIPT * PARAMORE * HANDSOME POETS
QUEENS OF THE STONE AGE * JIMMY EAT WORLD * MASTERS OF REALITY
NETSKY LIVE * KODALINE * ANDY BURROWS * CHRISTOPHER GREEN

Deel: