Op zaterdag 23 maart presenteren zij hem officieel, maar vanaf morgen ligt het schijfje al in de winkel. Waar hebben we het over? Over de nieuwe cd van de Ruben Hoeke Band; “Loaded”.

Het is alweer het 3e schijfje dat de band uitbrengt. Eerder werden namelijk al “Sugar” (2006) en “Coexist” (2010) uitgebracht.  En waar ze op de eerste 2 nog dachten steun te moeten hebben van bekende gastmuzikanten (Jan Akkerman/Tineke Schoemaker/Kaz Lux/Thé Lau/Peter Cook/Danny Lademacher/Coen Molenaar) hebben ze deze plaat op eigen kracht gemaakt. En terecht, want deze band (Ruben Hoeke-gitaar, Frank van Pardo-zang/harp, Paul Brandsen-bass, Arjan Knaap-drums) heeft zo ontzettend veel kwaliteit dat hulp van buitenaf kompleet overbodig is.

Nu wordt de RHB vooral neergezet als Bluesrockband. Een titel die de lading eigenlijk niet dekt, want deze band in een hokje plaatsen gaat gewoon niet. Deze plaat is gewoon zoveel meer.  Met nummers als opener “High On A Bottle”, “Is There A Heaven, Is There A Hell”, “Mississippi BBQ” en  “Give It Up” rockt de band namelijk meer dan ze ooit hebben gedaan.  En het zijn vooral deze nummers die indruk maken. Nummers waarvoor mensen naar de podia gaan komen. Natuurlijk komt er ook pure bluesrock voorbij met oa “Crazy Mama”, maar ook gevoeliger werk wordt niet geschuwd. Luister naar afsluiter “Soul Of A Man” en je ontkomt niet aan kippenvel. Dat geldt trouwens ook voor de prachtige ballad “Love And Emotion”

In een voorbeschouwing op het uitbrengen van Coexist zei Hoeke dat de RHB nu een “echt bandje” was. Inmiddels zijn ze dat dik ontstegen want de Ruben Hoeke Band is gewoon een “Hele Echte Vette Band”! Luister zelf maar eens naar de compilatie sample van deze plaat op hun Youtubekanaal. (Dimension Records) (9/10)

Deel: