Douwe Bob brengt in mei zijn eerste album uit, kondigt hij vandaag aan. De winnaar van het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland legt momenteel de laatste hand aan zijn debuutplaat, waarvoor hij de inspiratie van ver haalde. “Ik heb de afgelopen maanden heel veel geschreven”, aldus de 20-jarige Amsterdammer. “Eigenlijk had ik zelfs al te veel nummers voor mijn debuutalbum. Maar tijdens een trip naar Marrakech maakte ik er nog meer, wat nu betekent dat het grootste deel van het album in Marokko is geschreven. Het is geweldig om de plaat op te nemen. De band die ik inmiddels om me heen heb verzameld is echt kick-ass en het klinkt allemaal als een klok. Ik kan niet wachten om het aan iedereen te kunnen laten horen.” Een titel is nog niet bekend, de verschijningsdatum wel: vanaf 3 mei aanstaande is zijn debuutalbum verkrijgbaar.

Voor Douwe Bob is dit het jaar van zijn leven. Afgelopen augustus won hij glansrijk het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, de maand erna bracht hij zijn succesvolle eerste single Multicoloured Angels uit. In november trad hij nog op tijdens het uitverkochte Songbird festival in Rotterdam, in januari op Noorderslag en deze maand verscheen zijn nieuwste single, Blind Man’s Bluff.

Ook werd al bekend dat Douwe Bob dit jaar op Pinkpop optreedt. Een nieuwe mijlpaal voor de muzikant, die nu al uitziet naar het Pinksterweekend. “Ik heb ontzettend veel zin om op Pinkpop te spelen. Het festival is echt een instituut en ik ben blij dat ik ervoor gevraagd ben. We gaan er een geweldig weekend van maken.” Het wordt in alle opzichten een nieuwe ervaring voor de singer-songwriter, bekent hij: “Ik ben een festival rookie en ben ook als bezoeker nog nooit op een groot festival geweest. Er gaat daar waarschijnlijk een wereld voor me open. Ik kan niet wachten!”

Deel: