Alice In Chains heeft aangekondigd in mei 2013 een nieuw album uit te zullen brengen. De Amerikaanse grungerockband nam het langverwachte album, met als titel ‘The Devil Put Dinosaurs Here’, op in Los Angeles met producer Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Deftones). Een eerste albumtrack, ‘Hollow’, werd oorspronkelijk uitgebracht als lyric video, maar is een eigen leven gaan leiden. Het nummer werd opgepikt door radiomakers, die niet wachtten tot ze een officiële edit van het label ontvingen, maar de complete, zes minuten durende versie van ‘Hollow’ draaiden. Het nummer staat inmiddels in de hoogste regionen van de Amerikaanse rocklijsten.

In januari verscheen een officiële videoclip bij ‘Hollow’. De hartverscheurende science-fiction-clip werd geregisseerd door bekende clipmaker Roboshobo (Metallica, Green Day) en is op VEVO inmiddels de miljoen views gepasseerd.

‘The Devil Put Dinosaurs Here’ is de opvolger van ‘Black Gives Way To Blue’ uit 2009. Dat album kwam in Amerika binnen op nummer 5 in de albumlijst, verkocht meer dan een miljoen exemplaren en leverde twee nummer 1-hits (‘Check My Brain’ en ‘Your Decision’).

Deel: