Kill Devil Hill en hun gelijknamige cd trakteren de luisteraar op strakke metal die mijn inziens wat te melodieus is. Nee, dat is niet het juiste woord. Het is mij te gladjes, ja dat is het. De nummers zijn netjes geproduceerd en het geheel klinkt uitstekend, maar er zijn nergens scherpe randjes te bekennen. Misschien dat de heren wel slachtoffer zijn geworden van een te lieve producent.

De zang klinkt alsof er veel meer in de beste man zijn strot zit, dan er uit komt. Het klinkt bij vlagen precies helemaal nergens naar. Vals is het geenszins, integendeel, de toon is mooi en rond, maar het is erg saai. Neem de track Strange, nummer 7 van de plaat, dat is een compositie die, zodra hij begint, eigenlijk al is afgelopen. Wat er moet gebeuren, gebeurt. Coupletje, refreintje, brugje, gitaarsolootje. Saai. Niet slecht, neen, dat zeker niet, maar allerminst verrassend of vernieuwend.

Ik vind zojuist de optie om een video toe te voegen. Dat is mooi, want beeld en geluid zegt zoveel meer dan woorden. Hier de officiële video van Strange.

http://www.youtube.com/watch?v=WZ_KuxSSeaw

Kill Devil Hill is een erg mainstream metal-plaat, met prima arrangementen en een fijn geluid, maar erg flauw. Wellicht iets voor metaalfanaat in de dop. Prima om mee te beginnen – het echte werk komt dan nog wel een keer. (5,5/10) (Steamhammer / SPV)

Deel: